perjantai 28. toukokuuta 2021

Näyttely näyteakkunassa, akkunaostoksilla Helsingin taidemuseolla, Tennispalatsissa 01.08.2019

Näyttely näyteakkunassa, akkunaostoksilla Helsingin taidemuseolla (HAM), Tennispalatsissa 01.08.2019. Tennispalatsin kulmassa, vitriinissä on kaikille avoin tiirattavana, vaihtuva pieni näyttely. Myös silloin kun museo on suljettu, tai kun pääsylippuun ei ole varaa. Meditoivat, mietiskelevät, nukkuvat valkeat hahmot toogissaan, käärinliinoissaan, repaleissaan muistuttivat käyntiä Danten haudalla, ts haudoilla, kun kävin 90-luvulla kummallakin. Paweł Althamer: I (am) varsinaiseen näyttelyyn en päässyt. © Satu Ylavaara Photography 2019:

negatiivi
negatiivi
heijastuksissa myös valokuvaajan haamu, kamerana Lumixi eli Panasonic DMC-TZ7, aoikoinaan muailman pienin 12-kertainen zoom. Kun tämän Lumixin rajat tietää, se on näppärä vehe. Minulla on myös TZ5, ja muitakin Lumixeja 
likaisen näyteikkunan sukkahousuefekti ts Raivolan rösäpöksyt eli miltä Tallinassa näytti televisiokuva
HAM - Helsingin kaupungin museo 29.3.-8.9.19
HAM presents the first-ever solo exhibition in the Nordic region of Polish artist Paweł Althamer (b. 1967) in spring 2019.
"Althamer ottaa mukaan niin perheenjäsenensä, naapurinsa, museovieraat kuin yhteiskunnan heikommassa asemassa olevat. Yhteistyöstä syntyy usein veistoksia, taiteilijan omin sanoin toteemeja, jotka ovat jälkiä tapahtuneesta prosessista. Kuvanveistäjän koulutuksen saaneelle taiteilijalle päämääränä ei ole se, miltä lopputulos näyttää. Tärkeintä on leikkiä yhdessä.
Kansainvälisesti ansioituneen puolalaistaiteilijan Paweł Althamerin (s. 1967) laaja näyttely esittelee hänen monimuotoista ja yllätyksellistä taidettaan kolmelta vuosikymmeneltä. Althamer tekee myös uuden, yhteisötaiteellisen teoksen, jossa kutsuu yleisön kokeilemaan, inspiroitumaan ja tavoittelemaan mielen, kehon ja sielun vapautta. Paweł Althamer: I (am) -näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Pohjoismaissa." ham
© Satu Ylavaara Photography 2019





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.