perjantai 13. tammikuuta 2023

Kallio: Piritori 2017: katutaidetta ja katuliitua. Toimin muraalinvartijana. Laajenen myös Kurviin ja Sörnäisiin, joka ei ennen muuten kuulunut Kallioon...

Kappale Helsingin Kalliota eli Piritori 18.08.2017: katutaidetta ja katuliitua. Toimin muraalinvartijana. Laajenen myös Kurviin ja Sörnäisiin, joka ei ennen muuten kuulunut Kallioon... © Satu Ylavaara Photography 2017: 



Tämä apteekki uhattiin sulkea, eli paikallisten mummojen olisi pitänyt matkustaa Kalasatamaan 2021 päästäkseen lähiapteekkiin, Vai asuuko Kalliossa enää mummoja kun jupit, grynderit ja muut hipsterit ovat hiilanneet vuokrahinnat ylös. Gentrifikaatiota selkeimmillään, kuten Michael Monroe lauloi New Yorkin omien entisten kulmien muuttumisesta, things are different today.... Kun siistitään aluetta että paikallisilla ei ole ennää varaa asua siellä, mutta ratsastetaan rankalla maineella. 


Ultrasöpöä katutaidetta sähkökaappitaidetta
tämän graffitin alla on suuri muraali tai itse asiassa SOK-mainos, joka välillä vaihtuu


metallisia olioita, alieneita
ehkäpä Kinaporin korttelista Vaasankadulla
aikaa ja patinaa
muutosta
liikettä
Kinaporin puistossa kukkasetkin sanovat fakjuu
mutta myös tervetuloa ja ailavjuu

lööpeissä Kinaporin puisto näkyy tyyliin " Mies iski miekalla velallistaan.
Helsinkiläinen mies tuskastui riitaisaan velka-asiaan. " IL

Mutta eihän hyviä uutisia paineta roskalehtiin


Kallio ja Piritori on vastaikkuuksien paikka. Yhtäällä on piri ja muut vahingoittavat aineet, ja toisaalla fitness, jota ei ole ilmeisesti osattu suomeksi kääntää. Onko suomen kielessä vastaavaa sanaa? fitness 24 seven, kellon ympäri ihmiset juoksevat hikisessä valtavan ikkunan edessä pyllistäen ties missä jooka-asennossa, sisätilassa juoksumatolla, polkevat polkupyörällä, ja nostavat painoja. Mutteivät mene esim. siivoustyöhön eivätkä lähihoitajiksi. Sitä olen ihmetellyt. Eri asia on jos Christian Bale, Robert Pattinson tai Brie Larson reenaavat itte(ä)nsä huippukuntoon supersankarin roolia varten. 

sitä herkempää kuvaa gentrifikaatiosta
tunteisiin vetoavaa katutaidetta, tarraa, lippua ja lappua
stop töhryille
fight sexism
vastusta seksimiä kuten Lumikki järein asein eli sanoin
make racists afraid again
pistä rasistit pölkämään uudelleen
antifasisitinen slogan, tarra, joka johdettu oikeistopopulistin öyhötyksistä kuten make amerika great again. Josta tehty hienoja muunnoksia kuten maker amerika great britain again.... koska eiähn maa ole koskaan eurooppalaisten jälkeläisille Amerigo Vespuccin nimeämille amerikkalaisille kuulunutkaan, vaan alkuperäisväestölle kun eurooppalaiset konkistadoorit ja muut kolonialistit eli stanan tunarit luulivat tulleensa Intiaan (India) siksi kutsuivat paikallista väestä nimellä indians eli intialaiset, taikka meillä suomessa intiaanit, joka sekään ei ole oikea, sivistynyt määritelmä. 


© Satu Ylavaara Photography 2017


Sosialistisesta mediastani:


Kallioaiheisia lauluja jotka allekirjoitan ja joita jaksan kuunnella:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.