lauantai 30. tammikuuta 2021

Helsingin eläimelliset korttelit: Servaali ja Hallituskatu 08/2010

Helsingin eläimelliset korttelit: Servaali ja Hallituskatu 20.08.2010. Pics by © Satu Ylavaara Photography 2010:
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Hallituskatu 1
aivan ihana paikka konserteille, luennoille. Ennen koronaa oli ihanata käydä tiiraamassa, missä fiilareissa Shemeikan patsas on, onko vappuhuiska kädessä vaiko tonttulakki vinossa. Kuvanveistäjä Alpo Sailon runonlaulajapatsaan kopio Pedri Shemeikasta Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran talon aulassa
kun lähtee Senaatintorilta vaikkapa mielenilmauksesta jossa vastustetaan vaarallista ydintuhoa sekä puolalaista barbaarista aborttilainsäädäntöä, jonka mukaan nainen ei saa hallita omaa kehoaan 2020-luvulla, niin ohitamme visusti pataässän ja kävelemme vasemmalle Teatteri Jurkkaa kohti, tämä kaupungin viehättävin ja ainoa huoneteatteri sijitsee kadulla jossa on kaupungin kuuluisin kummitus. Tai oikeastaan kaksi, jos Enmmi Jurkka lasketaan mukaan. 

Jos käännymme oikealle niin pääsemme osoitteeseen Snellmaninkatu 1 A, jossa on latten värinen, uusklassinen, Carl Ludvig Engelin suunnittelema Senaatintalo, eli nykyään Valtioneuvoston linna, jossa Eugen Schauman ampui Bobrikovia, sortovuosien kuuluisammassa poliittisessa iskussa. 
bändi valmistautuu 




ja lähistö, yliopisto, Senaatintori
sydän on selkeä symboli, sitä ei tarvitse kääntää

© Satu Ylavaara Photography 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.